kopie knop: forum / ideeenbus

OPROEPJE van Suzanne Bergman:

Voor een interview in een ouderblad ben ik op zoek naar stellen die bewust gekozen hebben voor één kind. Het kind mag niet ouder zijn dan vier jaar (gezien de doelgroep van het blad) en het gezin moet in de Randstad wonen. Bij het interview komt een foto van het gezin. Wil je meewerken? Mail dan naar bergmanteksten@gmail.com

TERUG OP MIJN FORUM PAGINA
Via deze pagina is het mogelijk om een reactie te geven op een stelling. Reacties worden dan later geplaatst op deze forumpagina.

Ook tips voor de site, het boekje of het onderwerp zijn welkom.

De stelling is:
Ik heb één kind.

Een klein gezin is een gezin met één kind.

Sommige stellen hebben daar vrede mee, andere niet. Je kunt op dit forum kwijt hoe jij daar over denkt.
Als je contact wilt, vul dan je emailadres in. Uiteraard mag je ook anoniem reageren.

Eerdere stellingen:
Ik ben geen ouder meer.

Ik ben enig kind!

Enig kinderen zijn per definitie verwend!

Kleine gezinnen zoeken contact


reactie Leeftijd: 43, 1 kind van 8.

Tip, sta er niet negatief tegenover, die energie breng je ook over op je eigen kind. Zelf voedt ik mijn dochter Wendy zo zelfstandig en vrij mogelijk op. Deze stelling ooit gehoord is mijn leidraad, de overdaad in de maatschappij kun je ze toch niet voor beschermen (speelgoed, snacks, sex, geweld etc) leer ze er dan mee omgaan!!!!! Om ze later goed los te kunnen laten leer ze zoveel mogelijk van het leven, geef ze zelfvertrouwen en laat ze makkelijk met iedereen contact kunnen maken. Ieder kind is enig en uniek dus ook jij en wij en zij en hun en iedereen.


reactie Leeftijd: 51, 1 kind van 16.

Dag,
Ik ben zelf geen enig kind. Ik kom uit een gezin van 7 kinderen, waarvan een zusje overleden is op 2jarige leeftijd. Vroeger vond ik het altijd heel erg druk bij ons thuis, en wilde ik graag enig kind zijn. Nu denk ik: Hoe kon ik dat zeggen, want mijn zoon is nu alleen en dat vind ik heel erg moeilijk. Heel vaak zegt mijn zoon, dat hij het heel jammer vindt dat hij geen broer of zus heeft. Ik kan nu al tegen de vakantie op zien, als ik al die gezinnen weer zie met meerdere kinderen. Ik heb meerdere miskramen gehad, wij hebben dus echt niet zelf voor 1 kind gekozen. Ik kan er nog elke dag pijn over voelen. We hebben een hond aangeschaft, hier is mijn zoon dol op, maar ja het is geen broer of zus.

Zelf reageren op de stelling? Ik heb één kind.

Naam:  
EPost adres:  
Mijn leeftijd:
Leeftijd kind:
Reactie stelling: